torsdag 18 mars 2010

Zingaro naturreservat

19 grader varmt och sol! Frukost ute. Vilken härlig start på den här dagen. Vi kommer iväg i hyfsad tid för att vandra i naturreservatet Lo Zingaro . Vi åker med husbilen på den krogiga vägen från San Vito, ca 1 mil till "porten" till reservatet. Brant både uppför och nedför och med flera hårnålskurvor. Som tur är så möter vi inte en enda bil.
Vi  följer leden söderut med höga berg till höger och medelhavet tilll vänster. Det är vidunderligt vackert. Vi vänjer oss så småningom vid de branta stupen som vi ibland passerar. Havet är turkost i vikarna. Det här är nog den vackraste delen av Sicilien.
Alla gula blommor.
Ulla mitt i en rosmarinbuske. Vi kunde inte låta bli att stjäla ett par kvistar.
Där nere syns Cala Beretta. Där ska vi äta lunch.
Lunchpaus.
Är detta en nära släkting till vår svenska björnloka? Växer mycket sådana här just nu.

3 kommentarer:

  1. visst är det fint på sicilien. se till att inte missa den lilla byn marinella di selinunte på sydkusten. ni är ju bara en dryg timmes bilkörning därifrån. Marinella har på sin ena sida det jättestora tempelområdet och på den andra sidan naturskyddsområde med väldigt lång sandstarnd och skyddsvärda dyner... nere på stranden ligger några ombyggda gamla träbaracker. där kan ni äta den mest fantastiska pastan med hummer direkt från akvariet..du väljer hummer.. många fricampar över natten på det övre torget strax intill rondellen vid tempelinfarten..
    må väl janne o roseanna

    SvaraRadera
  2. ett par förslag till gällande Marinella: bästa middagen intar du hos BAFFOS.. och morgonkaffe intar du i hamnbaren och sen går du ner på stranden för att välkomna fiskarna som bär sin fångst till morgonens fiskeauktion. Se fiskhandlaren, de lokala restaurangägarna och några husmödrar bjuda på nattens fångst. litet,lokalt,genuint och fantastiskt gemytligt. janne 0 roseanna

    SvaraRadera
  3. Tack för tipsen. Vi kommer dit ner om ett par dagar, vi rapporterar.

    SvaraRadera