tisdag 2 mars 2010

Genom Tyskland och Österrike

Försökte fylla vatten i Stralsund. På ställplatsen var vattenautomaten inte tillgänglig. Den stod ute i snön på den del som inte var snöröjd. Försökte på några mackar, men magert resultat. Blev alltså tvingade att sova utan värme, nollgradigt ute. Tur att vi har dubbelbädd.

På natten kände vi av den storm som drog genom Portugal, Spanien, Frankrike och Tyskland. Bilen stod och skakade under natten. På morgonen kunde vi fylla vatten.

Transportsträcka genom Tyskland. Vi startade med snöblandat regn Snötäcket tog slut i jämnhöjd med Berlin, men kom tillbaka i Thüringen igen, då vi kom upp på högre höjd. Nästa övernattning i kurorten Bischopsgrüne, någon  mil från motorvägen norr om Nürnberg. Här sov vi gott, tyst och stilla. Morgonpromenad på byn innan vi fortsatte.

Nu står vi vid ett värdshus en kilometer från Autobahn Brenner mitt i alperna. Vi har alltså kört via Innsbruck. före gränsen köpte vi en GoBox, som vi måste ha för att registrera hur mycket vi kör på motorväg i Österrike. Nu har vi ätit wienerschnitzel och går snart och sover, utvilade inför nästa dags körning. Det är 140 mil kvar till Messina!

3 kommentarer:

  1. Det lät kallt att vara utan värme mitt i natten. Snart möter ni väl våren på riktigt;)
    Fortsatt trevlig och skön resa till värmen.

    SvaraRadera
  2. Oj, det låter kallt! Men det lär ju bli varmare som tur är, både ute och inne! ;)

    SvaraRadera
  3. Hej Ulla - och Arne. Som husbilsägare men ännu ej pensionärer kommer vi följa er resa med stort intresse. Hälsningar Gun Lärnestad

    SvaraRadera