måndag 22 mars 2010

Marsala 2

Nu när vi redigerar detta är det lördag den 27 mars. Det är först nu vi har tillgång till stabilt mobilt bredband efter ett ha flyttat oss till den södra spetsen av Sicilien.

Besöker Museo Archeologivo, där vi ser fynd från förhistorisk tid – 600 f Kr, inklusive det puniska skepp som finns på museet. Vi får också se feniciska fynd från bosättningen på ön Mozia, som ligger en bit från Marsala.


Mosaikarbeten som ger intryck av djup.

Efter en långpromenad (för motionens skull) så besöker vi det välkända vinhuset Florio för att prova vin. Guiden hävdar att de söta marsalavinerna går på export, medan italienarnasjälva dricker de halvsöta.

I källaren finns det viner från 1939 och 1945, den senare är tydligen fortfarande en extremt bra årgång. Hörde vi rätt, att en halvflaska kostar 980 euro?

Vi köper en flaska marsalavin och sex flaskor vin från vinhuset Corvo. Vi sprang på en jättefin gourmet-butik, alldeles utanför Porta Garibaldi, och där passade vi på att köpa kalvschnitzel och en jättefin gorgonzola. En ljuvlig kombination som vi njöt tillsammans med brässerad fänkål. Ligger kvar ännu en natt i Marsala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar