tisdag 6 april 2010

Bagnara Calabra

Lämnar Jonia camping i Catania kvart över tio. Det är den tid vi alltid kommer iväg. Sökte ett köpcentrum i Catania, men misslyckades i den täta förmiddagstrafiken. Satte därför kurs på Messina och räknar med att handla på vägen.

Kör till fel färjeläge. Vi hade returbiljett med ett annat bolag, som låg två kilometer längre bort. De kilometrarna plus ombordkörning tog över två timmar. Man fick stångas för varje meter i kön till färjan. Ingen hjälper till, alla är sig själv närmast. Alla ska fram först. Var det alla påskfirare som lämnade Sicilien? På färjan träffade vi den första svenska husbilen, ett svenskt-italienskt par som delade sitt boende mellan Siracusa och Öland.

Nu står vi på strandpromenaden i Bagnara Calabra. Vi har bara kommit tre mil på fastlandet.

Högt ovanför oss går motorvägen. Det går inte fort där heller. Bilarna rör sig i snigelfart genom det vägarbete spm pågår där.

Vi har utsikt över havet, med Stromboli i horisonten. Människor flanerar och umgås uterfter strandpromenaden i den sena eftermiddagssolen. Det var på samma sätt i Catania i går kväll. Man blir lite avundsjuk på det här sättet att umgås, som klimatet ger utrymme för.

Sopor hanterar man på annat sätt i det här landet. Det står kommunala soptunnor utefter gatan, dit går eller åker man medd sina sopor. Det är ofta överfullt i de här containrarna.

2 kommentarer:

  1. Lite strul hör ju till när man reser... Jag brukar alltid säga att vissa upplevelser är roligast efteråt ;)
    Ser i alla fall väldigt fint ut (bortsett från soporna då...)

    SvaraRadera